Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че изследва възможна връзка между коронавируса и болестта на Кавазаки. Това предаде Франс прес.

Както по-рано днес съобщихме, форма на заболяване, близка до болестта на Кавазаки, причини първия смъртен случай на дете във Франция.

По думи на генералния директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус първоначалните хипотези са, че този възпалителен синдром може да е свързан с COVID-19. 

"Призоваваме всички медици по света да работят заедно с властите и СЗО, за да бъдат бдителни и да опознаят по-добре въпросния синдром у децата. От съществено значение е спешно да се изучат характерните особености на синдрома, за да се открие причинно-следствена връзка и да се представят начини на лечение", заяви той.

Припомняме, че починалото във Франция дете е било в контакт с новия коронавирус, но нямало симптоми на COVID-19. То се почувствало зле и получило сърдечен арест у дома, преди да бъде хоспитализирано.  Била му оказана лекарска помощ в разстояние на 7 дни, преди то да си отиде от този свят.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!