Създателят на Microsoft Бил Гейтс и съпругата му Мелинда имат три деца: Дженифър, Рори и Фиби. Съдейки по всичко Бил Гейтс, чието състояние се оценява на 89 млрд. долара, не глези децата си.
По-голямата дъщеря Дженифър, 21 г., учи в Станфорд и участва в конни състезания с отбора US Equestrian team. Макар баща й да е един от най-известните техномагнати в света, тя е израснала с твърде ограничен достъп до различни джаджи. Дженифър не крие връзката си с египтянина Наел Насър, който също е учил в Станфорд, където е завършил специалността „Икономика и мениджмънт“. Предполага се, че двамата са се запознали в университета, а освен това той също се увлича от конна езда По-малката дъщеря Фиби, 15 г., учи в частно училище в Сиатъл, за което родителите й плащат годишна такса от 33 000 долара. Единственият син Рори, 18 г., тази година завърши училището, в което сега учи по-малката му сестра, пише БГНЕС. 

Лари Eлисън, основател на компанията Oracle, е бил женен 4 пъти. От третия си брак с Барбара Буут той има две деца, но изобщо не се е занимавал с тяхното възпитание. Докато той богатееше с всяка изминала година, Барбара възпитаваше децата си спартански от финансова гледна точка – тя им давала по 5 долара за джобни разходи. Сега състоянието на техния баща възлиза на 59 милиарда долара. Но с времето нещата се промениха. За 25-годишнината на дъщеря си Мегън, баща й връчи твърде щедър подарък – многомилионно състояние, благодарение на което тя създаде продуцентската компания Annapurna Pictures.

Днес 31-годишната Мегън е една от най-влиятелните независими продуцентки в Холивуд. През 2014 година списание „Тайм“ й намери място сред 100-те най-влиятелни хора. Нейният брат, 34-годишният Дейвид, също е продуцент и основател на компанията Skydance Media, която продуцираше немалко екшън ленти – Terminator Genisys), G.I. Joe: Retaliation, World War Z, Star Trek Beyond. Дейвид освен това има разрешително за пилотиране на граждански самолети – той го получил преди да стане на 16 години. „Мисля, че Дейвид порасна много бързо, защото се научи да лети. Той разбра, че това не е видео игра, където животът има много превъплъщения“, сподели гордият баща пред списание GQ.

Създателят на Amazon Джеф Безос и съпругата му Маккензи имат 4 деца: трима синове и осиновена дъщеря от Китай. Макар състоянието на Безос да възлиза на 96 млрд. долара, „това е абсолютно обикновено и задружно семейство“, твърди техният приятел Дани Хилис. Що се отнася до образованието на децата, Хилис разказа, че двойката подхожда към този проблем твърде нетривиално: децата правят научни експерименти в кухнята, учат мандаринското наречие, усвояват сингапурска програма по математика, а и играят със съседските деца.

Основателят на Google Сергей Брин има две деца от бившата си съпруга Ан Воджицки, която пък е основателка на биотехнологичната компания 23andMe: това са 9-годишният Бенджи и 6-годишната Хлоя. Състоянието на Брин се оценява на 47 млрд. долара. В интервю за вестник „Ню Йорк таймс“, Воджицки призна, че се старае да предпази децата от „безумната страст към забогатяването“. Тя ги учи да готвят, да си перат, а и сама ги подстригва. „Възпитавам децата си така, че да могат да живеят нормално. Искам да им помогна и да ги науча на това“, споделя тя.