Португалия и България са най-евтините възможности за почивка за семейства това лято, според нов доклад.

"The Sun" разкрива към кои дестинации могат да се отправят британците тази година, и къде парите им ще стигнат за най-много неща.

Оказва се, че страната от Зеления списък Португалия е най-евтината дестинация, използваща еврото, като Алгарве излиза на върха.

Португалският остров Мадейра попадна в челната десетка, докато Португалия беше и третата най-евтина от 46 горещи точки за почивка в света.

Най-евтината дестинация обаче отново е Слънчев бряг в България, за четвърта поредна година.
За да се определи най-евтината дестинация, докладът разглежда цената на следните общи разходи:

Тристепенна вечеря за двама с вино

Бутилка бира

Чаша вино

Кутия кока-кола

Голяма бутилка вода

Чаша кафе

Слънцезащитен крем

Препарат против насекоми


В българския курорт всичките осем варианта за харчене достигат само £ 28, а бутилка бира струва само 47 пенса - по-евтино от кутия кока кола

За сравнение, Португалия, макар и все още евтина, това достига 44 паунда. На второ място е Мармарис в Турция, където излиза £ 37.


Най-скъпите места в Европа, където да се отправите, са до Ница във Франция, където ще похарчите 94,71 паунда за същите неща, както и Пулия в Италия (93,67 паунда) и Корфу в Гърция (91,09 паунда).

Исландия, друга дестинация в зеления списък, е една от най-скъпите в списъка, като стига до огромните 130,34 британски лири.


Най-лошата оферта? Абу Даби, което ще ви вземе 159,01 британски лири за същия лукс.
Въпреки че България е най-евтиният вариант, тя за съжаление нее в Зеления списък, което означава, че британците ще трябва да се поставят под карантина за 10 дни, когато се връщат във Великобритания, пише "The Sun".

Превод: БЛИЦ