Руската окупационна армия използва остарели и неефективни видове оръжия във войната срещу Украйна. Някои видове оборудване на страната-агресор са толкова уязвими, че не могат да издържат на огън от малки оръжия.

Става дума за бронирана техника, крилати ракети и хеликоптери на руската армия. Това се казва в материала на The Times, цитиран от OBOZREVATEL.

Изданието отбелязва, че руският вертолет Ка-52 "Алигатор" може да бъде поразен от стрелково оръжие, по-специално с патрони 7,62 мм. В същото време страната агресор се похвали с този хеликоптер и го нарече „летящ танк“.

В същото време руското командване твърди, че пилотската кабина на хеликоптера Ка-52 уж може да издържи 12,7 мм куршуми.

„Получиха“ го и руските крилати ракети „Калибър“, с които Руската федерация бомбардира градовете на Украйна. Според военния доклад ракетите са поразили само 33% от целите. Прави впечатление, че около 30% от всички ракети, използвани от страната-агресор, поразяват граждански обекти на територията на Украйна.

Друг вид руски ракети са в състояние да поразят само 49% от целите. В същото време украинските военни не казаха за какъв тип оръжия става дума.

Руската бронирана машина Урал-63706-0010 Торнадо-У и десантната бойна машина БМД-4М се прострелват лесно със стрелково оръжие. В същото време последният е слабо защитен от фрагменти от мини и други снаряди.

Трябва да се отбележи, че основните бойни танкове на нашествениците Т-72Б3 и БТР-82А не могат да се противопоставят на противотанковите оръжия, които въоръжените сили на Украйна получиха от западните партньори.

РФ использует в войне против Украины неэффективное оружие

Според The ​​Times хваленият в Руската федерация БЛА Орлан-10 е ненадежден и често се поврежда. Освен това дронът се състои предимно от вносни части.

Друга "гордост" на руската армия - зенитно-ракетният комплекс "Панцир-С1" е безсилен по предназначение. Според доклада на военните при едновременна атака от БПЛА системата за ПВО става уязвима. Освен това комплексът често не може да се справи с въздушни удари.

Защитники Украины уничтожили сотни российских танков

По-рано беше съобщено, че руското командване изпраща във войната в Украйна предимно повторно открити 40-годишни образци на военна техника. Освен това дори скритата мобилизация не спасява армията на Путин от сериозни загуби на личен състав.

Остатки российского БТР

Припомняме, че Русия призна, че воюването срещу въоръжените сили на Украйна не е толкова лесно, колкото се казваше по телевизията. Окупаторите завидяха на обезпечеността на украинските защитници и призоваха да не се подценява врагът.

Бойцы ВСУ успешно уничтожают российские БПЛА Орлан-10


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук