Британският Times разкри украинския специален отряд, който нанася удари по координати, получени от сателита на ЦРУ. Изданието се позовава на командира, който анонимно говори за дейността на групата си.

Такъв отряд номинално е полиция, но тясно си сътрудничи с Главното разузнавателно управление (ГУР) на Министерството на отбраната на Украйна. В същото време бойците са надарени с широки правомощия и могат самостоятелно да избират своите мисии, а именно имат таблет с приложение, което е напълно синхронизирано със сателита на ЦРУ, където се появяват потенциални цели с точни координати, пишат чуждите агенции.

„Ние избираме цели в програмата и целите могат да бъдат поставени там както от спътника на ЦРУ, така и от нашия спътник“, цитира вестникът думите на командира.

По думите му основната част от работата на специалния отряд е бомбардиране, както и коригиране на артилерийски удари.

По-рано беше съобщено, че въоръжените сили на Украйна са стреляли по Петровския район на Донецк. Според представителството на ДНР към Съвместния център за контрол и координация по въпросите, свързани с военните престъпления на Украйна, ударът е бил нанесен от комплекса "Точка-У".

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук