Британският премиер Тереза ​​Мей не се е съгласила да участва в "бързо възмездие" срещу Сирия и е поискала повече доказателства за предполагаемата химическа атака. Както съобщава "Таймс", тя е заявила това по време на телефонен разговор с американския президент Доналд Тръмп.
"Тереза ​​Мей вчера е заявила на президента Доналд Тръмп, че Великобритания се нуждае от повече доказателства за химическата атака, която е извършена от режима на Асад преди да се присъедини към военен удар срещу Сирия, съобщава изданието.

Припомняме, че междувременно, Русия наложи вето на резолюция на Съвета за сигурност на ООН, която трябваше да започне разследване на химическата атака в Сирия. След това Съветът за сигурност на ООН блокира от своя страна проекторезолюция на Русия относно създаването на независим механизъм за разследване на предполагаеми химически вещества в Сирия. Проектът не можа да получи достатъчно гласове в подкрепа.

Американска военноморска група, водена от самолетоносача „Хари Труман“, тръгва от Норфолк (Вирджиния) и отива да патрулира в Близкия Изток. Това ще се случи в сряда, поясниха представители от американския флот, цитирани от световните агенции.

Китай се обяви против военна интервенция в Сирия и призова другите държави да не предприемат прибързани действия относно предполагаемата химическа атака в Дума

Европейската агенция по безопасност на полетите (EASA) препоръча на всички авиокомпании, извършващи полети над акваторията на Източното Средиземноморие, да повишат контрола върху полетите в продължение на 72 часа. Предупреждението е във връзка с възможността от нанасяне на въздушни удари по Сирия и възможните поради това  неизправности в работата на навигационното оборудване.

Превод и редакция: БЛИЦ