Войници от Армията на Република Македония са произвели изстрели във въздуха, за да попречат на група мигранти да влязат незаконно на територията на страната, съобщава електронното издание на скопския вестник „Денешен“, цитиран от Фокус. Изданието уточнява, че инцидентът се е случил на границата с Гърция.

Съобщава се, че един от мигрантите е арестуван, докато останалите от групата са се върнали обратно на гръцка територия. От АРМ информират, че групата мигранти е забелязана при рутинно патрулиране в района на регионалния път Гевгелия-село Моин.

„Следвайки разписаните правила и процедури в такива ситуации, от патрула няколкократно е отправено предупреждение хората да спрат, но поради тяхното продължаващо движение са били изстреляни няколко предупредителни куршуми във въздуха, след което те са се върнали обратно на гръцка територия. Един от тях, който спрял, е задържан и предаден на органите на МВР за по-нататъшна процедура“, поясниха военните.

От македонската армия уверяват, че АРМ и представители на граничната полиция остават в максимална готовност за предотвратяване на всички опити за незаконно влизане на територията на страната.