Ураганът "Флорънс" отслабна до тропическа буря, в момента ветровете не представляват заплаха, скоростта им е около 20 километра в час, но дъждовете не спират. Над 27 000 жители на щатите Северна и Южна Каролина не могат да се върнат по доновете си заради наводненията. Бурята почти изцяло блокира движението, пътищата са под вода.

"Заплахата от наводнения в момента е много по-голяма, отколкото при първия удар на стихията. По цялото крайбрежие реките напускат коритата си, потоци от вода заливат фермите и селските стопанства, домовете и градовете. В момента хората са в много по-голяма опасност, въобще не преувеличавам. Наводненията тепърва предстоят, нивото на водата се покачва. Ако не сте бдителни, не се предприемат мерки, това може да ви коства живота", каза Рой Купър, губернаторът на Северна Каролина. 

В Северна Каролина вече са регистрирани първите случай на мародерство. Полицаите са арестували петима души, които са нахлули в магазина Dollar General.

В Южна Каролина на помощ на спасителите са се притекли 10 000 военни. Те работят денонощно - извозват не само хората, но и животните, които стопаните са изоставили по време на евакуацията. Заради наводненията по улиците цари истински апокалипсис: навсякъде има паднали дървета, разрушения, бродят диви животни. В град Миртъл Бийч очевидци заснеха как алигатор преминава улица.