Мъж е паднал в езеро в ботаническата градина в английския град Саутпорт, Мърсисайд, заразил се е с рядка смъртоносна инфекция и е починал, съобщава "Дейли Мейл".

37-годишният Бен Смит-Кралън си е порязал крака при падането в езерото. Няколко дни по-късно той забелязва, че кракът му е подут. Помислил си, че е подагра, и отишъл на лекар. Лекарите го диагностицирали с некротизиращ фасциит - смъртоносно опасна инфекция, която се причинява от бактерията Streptococcus pyogenes.Здравословното състояние на британеца бързо се влошава и скоро Смит-Кралън е хоспитализиран. Лекарите го поставят в изкуствена кома и ампутират засегнатия му крак. Въпреки това по-късно мъжът умира от инфекцията.


Починалият заедно с баща си и сестра си

Бащата на англичанина, Питър Смит-Кралан, настоява около езерото, в което е паднал синът му, да бъде поставен парапет и водоемът да бъде оборудван със система за пречистване на водата.Най-добрият приятел на загиналия, Дейвид Роустърн, е организирал благотворителна кампания и е събрал повече от 10 000 паунда, за да плати за дейности по осигуряване на безопасността около водоема.

Превод и редакция: БЛИЦ


Най-добрият приятел на починалия, Дейвид Роустърн