Детските болници в американския щат Флорида са напълно препълнени с пациенти с COVID-19 на фона на рязкото увеличаване на случаите на заразяване с щама Делта, съобщава CNN.

На 8 август в щата е регистриран най-големият брой деца, заразени с коронавирус - 172. Според Айлин Марти, лекар и експерт по инфекциозни болести в Международния университет във Флорида, педиатрите, медицинските сестри и персоналът са изтощени, а децата страдат.

"И това е абсолютно ужасно. Децата ни са пострадали много сериозно. Никога досега не сме виждали такива цифри", казва тя.

Както информира CNN, увеличение на броя на хоспитализираните деца с коронавирус е отчетено и в други щати, включително Арканзас, където в сряда, 4 август, е регистриран рекорден брой деца, хоспитализирани с вируса.

По-рано Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести на САЩ, не изключи възможността в бъдеще да се появи устойчив на ваксини щам на коронавируса. Според него недостатъчният брой ваксинирани граждани може да доведе до подобна мутация.

Превод и редакция: БЛИЦ