Съни Сандвич, трикрако българско спасител, се впусна в огромен 100-километров маратон из Бедфорд в помощ на пациенти с нелечим рак на кръвта.

Тръпката е навсякъде с efbet.com

Съни (накратко) и собствениците Кат Макгрегър и Хенри Макгинти от района на Куинс Парк се справят със 100-километровото предизвикателство Lost in Lapland в помощ на Myeloma UK, благотворителна организация за рак на кръвта, посветена на финансирането на жизненоважни изследвания за лечение и, в крайна сметка, лек, пише Dogs Today.

Триото тръгва на своето виртуално състезание през Лапландия на 1 декември и се стреми да стигне до финала на Бъдни вечер. Те са изминали 24 километра и са събрали £212 за Myeloma UK досега.

Съни беше спасен от Кат и Хенри преди два месеца от български приют. Кученцето беше загубило единия си крак, след като беше блъснато от кола, когато беше на около пет месеца. Съни била намерена ранена и гладна от деветгодишно дете и нейната майка. Момиченцето го кръстило Слънчев сандвич (на български), защото „лицето му било златно като слънце и тя го хранела със сандвичи през целия път до приюта“.
Кат и Хенри веднага бяха поразени от Съни, неговия наистина „слънчев“ характер – въпреки много трудното начало – и необичаен псевдоним.

„Всички мои домашни любимци, докато растяха, бяха кръстени на храна, така че когато го видяхме, се почувствахме така, сякаш трябваше да бъде“, казва Кат, 29. „Той е толкова сладко куче. Когато той се усмихва, сърцето ми се пръсва.”

Кат и Хенри бяха изумени от количеството подкрепа, която Съни получи през последната седмица. Той вече надмина целта си от £100 и Кат и Хенри сега се надяват, че неговите огромни усилия ще помогнат за набирането на £300 за Myeloma UK. Независимо от това, двойката има специална коледна почерпка, планирана за Съни на финалната линия.

Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук