Петроградският районен съд в Санкт Петербург осъди трима български граждани на "лишаване от свобода" от 10 до 12 години за опит за незаконно пласиране на близо 40 кг. кокаин.

Тодор Вълчанов и Георги Лазаров са получили 10-годишни присъди, а Кръстьо Танков - 12 години. И тримата ще излежават присъдите си в изправителен лагер със строг режим.

Следователите са установили, че в периода 12-20 август миналата година единият от подсъдимите, намирайки се на територията на България, е решил да пласира близо 40 кг. кокаин в Санкт Петербург.

За целта той установил контакт с други двама свои сънародници, които на 23 август излетели от България с полет през Германия и пристигнали в северната столица на Русия. Там получили информация къде се намира наркотикът.

На 30 август тарторът на бандата също долетял от България.

На следващия ден тримата подсъдими пристигнали на адреса, натоварили дрогата, под формата на пресовани калъпи, в куфар и си викнали такси, с което да стигнат до центъра на града с цел продажба. До това обаче не се стигнало, защото били задържани от руските правоохранителни органи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!