Президентът Доналд Тръмп в своя Туитър споделил очакванията си от срещата с Владимир Путин, която ще се състои утре, 16 юли.
 
„Отправям се в Хелзинки, Финландия и с нетърпение очаквам срещата с Путин утре. За жалост, колкото и успешна да бъде срещата, дори и да ми предадат великия град Москва като компенсация за всички грехове и злини, извършени от Русия дълги години, пак ще ме посрещнат с критика, че не съм достатъчно добър и не съм успял да взема в добавка и Санкт Петербург“, написа Тръмп на профила си в социалната мрежа „Туитър“.

Президентът също така отбеляза, че значителна част от американските медии са „врагове на народа“, а представителите на Демократическата партия „само се съпротивляват и възпрепятстват“ „В нашата страна е пълно с ненавист и разногласия, но някой ден тя ще се изцели“, заключи президентът.
 По-рано предстоящата среща между ръководителите на двете суперсили беше коментирана от руския външен министър Сергей Лавров. По този начин руският политик заяви, че идеалният край на работната среща ще бъде решението за възобновяване на замразените комуникационни канали между двете държави. Според Лавров Русия и САЩ трябва да установят отношения и да постигнат взаимно разбирателство не само за собствените си интереси, но и в полза на целия цивилизован свят и геополитическа стабилност.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!