Правителството на американския президент Доналд Тръмп ще отмени крайъгълния камък в мерките на предшественика си Барак Обама за забавяне на глобалното затопляне. Това ще стане чрез облекчаване на изискванията за парниковите емисии от централи на въглища. Това съобщиха американските медии.
Новият правителствен план се очаква да бъде представен до дни. Той предвижда американската Агенция за опазване на околната среда да обяви, че правилата от ерата на Обама, противоречат на федералното законодателство, налагайки стандарти за вредните емисии, за които няма разумна причина да се смята, че могат да бъдат изпълнени. 

Американска медия се е сдобила с копие от документа, който по данните й е 43 страници. В него също така личат усилията на американското правителство да съживи изпитващата трудности въгледобивна индустрия.

С това ново предложение на Агенцията за опазване на околната среда на практика се изпълнява предизборното обещание на Тръмп да се сложи край на мерките от времето на Обама за ограничаване на глобалното затопляне. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!