Случаите на коронавирус по света се увеличават и за денонощие беше отчетен рекорден брой - над 360 хиляди.  Редица страни в Европа също отчетоха най-много болни за ден.

Докато нещата в световен мащаб отново се усложняват, то американският президент Доналд Тръмп вече е напълно здрав. В 16-минутна реч пред свои привърженици от балкона на Белия дом президентът съобщи, че се чувства добре.

"Искам да кажа, че се чувствам прекрасно. Благодаря на всички за молитвите ви".

Негови привърженици се събраха и скандираха "Още четири години", а Тръмп, който не носеше маска, увери, че коронавирусът ще изчезне.

"Искам да знаете, че нашата нация ще победи този ужасен китайски вирус. Произвеждаме силни лекарства и терапии и успяваме да излекуваме болните. Ще се възстановим и ваксината ще се появи много бързо. Науката и медицината ще изкоренят китайския вирус веднъж завинаги, ще се отървем от него в целия свят. Виждате големи огнища на зараза в Европа, в Канада, но вирусът ще изчезне и ваксините ще помогнат", отсече Тръмп.

Въпроси за здравето на 74-годишния Тръмп обаче все още са без отговор. Белият дом още не е публикувал резултатите от последния му тест за коронавирус и отказва да съобщи кога за последен път той е дал отрицателна проба.

А личният му лекар Шин Конли съобщи само, че държавният глава не представлява риск за предаване на вируса на други хора, както и че няма доказателсва за активно възпроизвеждане на вируса в организма му.