Канадският премиер Джъстин Трюдо смята, че руският лидер Владимир Путин не се вълнува особено от мнението на Запада за него. Съответното изявление Трюдо направи, коментирайки неотдавнашното изявление на американския президент Джо Байдън, че руският лидер е убиец, който няма душа.

„През последните пет години, през които бях министър-председател, имах няколко разговора с Путин и според мен той може да ви погледне и да каже каквото е удобно за него по всяко време“, заяви канадският премиер в интервю за интернет радиостанция SiriusXM.

„Той не се интересува особено от мнението на западния свят и Канада за него“, заяви Трюдо.

БЛИЦ припомня, че миналата седмица президентът на САЩ Джо Байдън заяви в интервю за телевизия ABC, че руското ръководство ще трябва да „плати цената“ във връзка с предполагаемите опити на Москва да се намеси в американските избори.

Освен това държавният глава отговори утвърдително на въпрос дали смята руския президент Владимир Путин за „убиец“ и припомни, че лично му е казал, че „няма душа“. На онлайн среща с представители на обществеността на Крим и Севастопол по повод годишнината от обединението на тези региони с Русия руският президент отговори на американския си колега с пожелание за добро здраве, подчертавайки, че казва това „без ирония, без шега“, а след това каза, че за Байдън важи детската поговорка: „Кой каквото вика, на себе си го вика“.