9 сирийски войници са загинали вследствие на турски артилерийски обстрел в Северна Сирия, предаде агенция "Франс прес". Вероятно турският огън е бил насочен срещу пристигащи подкрепления на сирийската правителствена армия. 

Във вторник армията на Башар Асад овладя няколко селища в област Идлиб, но подкрепяните от Турция бунтовници контраатакуваха и са си върнали контрола върху 3 селища в района, включително Найраб с цел да открият пътя към град Саракиб, където се пресичат двете ключови магистрали М4 и М5. В понеделник конвой от поне 50 турски военни машини пристигна в района.

Турски конвои от техника с дължина няколко километра са навлезли в района, заяви на пресконференция на 21 февруари ген. Олег Журавльов, който оглавява Руския център за помиряване на враждуващите страни в Сирия към министерството на отбраната. 

По-рано вчера беше съобщено, че 13 турски войници са загинали след въздушен удар срещу техен пост в област Идлиб. За момента няма потвърждение на тази информация от официални турски източници.

Въпреки разминаванията между Анкара и Москва по отношение на Идлиб, в други райони на Сирия бяха подновени техните съвместни патрули, съобщи БНР.

Междувременно руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Турция не е изпълнила няколко ключови задължения по споразуменията от Сочи, сред които разделяне на терористите от готовата на политически диалог опозиция в областта.