Тялото на сваления иракски диктатор Саддам Хюсейн е било намушкако шест пъти с нож след екзекуцията. Това твърди в интервю за "Таймс" началникът на охраната на гроба му, 45-годишният Талал Мисраб, който е участвал в погребението.
"По тялото му имаше шест рани от нож, четири на предната част на тялото и две на гърба", заявява той. Освен това е имало наранявания и по лицето на Саддам Хюсейн.

Според Талал Мисраб още 300 души, присъствали на погребението, могат да потвърдят, че тялото е било с рани. Твърдението му категорично се опровергава от главата на семейния клан на Саддам Хюсейн и от иракските власти.
Съветникът по националната сигурност на Ирак Мовафак ал Рубайе категорично отрича твърденията да са верни. "Наблюдавах целия процес от А до Я, тялото на Саддам Хюсейн не е било намушкано с нож или наранявано", категоричен е той.
Хюсейн, който управляваше с желязна ръка от 1979 г. до падането на режима си през април 2003 г., беше екзекутиран на 30 декември 2006 г.  Саддам бе осъден на смърт чрез обесване, след като бе обвинен за убийството на 148 селяни шиити в Дуджаил, ликвидирани в отмъщение за покушението срещу него през 1982 г.  /БЛИЦ