Гръцката полиция е арестувала трима чужденци, заподозрени за смъртта на 25-годишния Никос Мустакас, който загина на хълма Филопапу, срещу Акропола, миналата седмица. Двама от задържаните са пакистанци – на 17 и 26 години, и един иракчанин, съобщава „Грийк рипортър“.
 
Пакистанците са арестувани на граничния пункт „Идомени“ в опит да пресекат границата с Македония, а иракчанинът е хванат в Атина.
 
Тримата са признали за участието в инцидента, но отричат да са блъснали Никос Мустакас от скалата. Те твърдят, че се опитали да оберат него и приятелката му, заплашвайки ги със счупена бутилка. Младият мъж оказал съпротива, спънал се и паднал, при което загинал.
 
Двама от задържаните са били разпознати от приятелката на гърка, която е португалка. След злополучния обир извършителите изключили мобилните си телефони и заключили профилите си в социалните мрежи. Те били арестувани и преди това за грабежи в същия стил.
 
В четвъртък майката на Мустакас обвини премиера Алексис Ципрас за пренебрегването на убийството и за това, че не е осигурил безопасността в Атина. Тя заяви, че трябва да се засили охраната по граничните райони, вместо половината от полицейските ресурси да се занимават с пазенето на политиците и техните семейства.
 
Превод и редакция: БЛИЦ