"Ще изпратим наши военни да пазят Москва от империалистите", това заяви в "Туитър" командващият Сухопътните сили на Уганда генерал-лейтенант Мухузи Кайнеругаба, който е и син на президента на страната Йовери Мусевени.

"Ако щете ме наречете путинист, но ние, Уганда, ще пратим наши войници да пазят Москва, ако руската столица бъде застрашена от империалистите", написа  генерал-лейтенантът в системата за микроблогове.

Не само това - той пише, че "Африка вярва единствено на Путин, що се отнася до Източна Европа" . Според него 75% от човечеството е на страната на Путин и Западът си губи времето с проукраинската си пропаганда.

 През октомври 2022 г. генерал-лейтенантът заплаши, че армията на страната му може да превземе столицата на съседна Кения – Найроби – за две седмици. Тогава бащата трябваше да се извинява за думите на сина си", написа израелската медия Мигнюз.

"Уганда е с население от 45 милиона души. Армията ѝ е участвала в три войни на Черния континент: Срещу Танзания (1978 -1979 г., довела до падането на угандийския диктатор Иди Амин от власт) и двете конгоански (1996 – 1997 и 1998 – 2003 г., завършили без  победител)", добави изданието. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук