Украинската "гвардия на настъплението", която през последните месец-два търпи загуби от руските ракетни и въздушни удари, неуспявайки да се включи в битката на фронта, продължава да публикува в интернет позитивни материали за "продължаващото обучение", съобщават световните издания.

От името на командването на бригадите на така наречената "гвардия на настъплението" беше публикуван материал, в който се казва, че тя "е подготвяна да вдигне знамето над Крим".

В същото време се отбелязва, че в момента върви "процес на преформатиране на части от МВР в гвардията на настъплението". От изявление на пресслужбата на гвардията става ясно, че е отнело няколко седмици комуникация с офицерите и редовия състав на тези бригади.

Вниманието привличат призивите на командването на гвардията за постъпване в нейните редици. В същото време на желаещите да се запишат в състава на гвардията се обещава "лято на море". Обещава им се също, че „първи ще стъпят на брега на освободеното Азовско море“.

Както може да се види, "гвардията на настъплението" има много планове, но всъщност анонсираната пролетна "контраофанзива" все още не се случва.

А ако настъплението е свързано с опити за флангово нападение на руските войски при Бахмут и придвижването в района на Орехово в Запорожка област, то може да се каже, че тези опити в момента не са увенчани с никакъв успех.

Припомня се и как преди няколко месеца Подоляк, съветникът на ръководителя на кабинета на Зеленски, обеща на украинските журналисти, че „след шест месеца“ (срокът изтече) ще се свърже с тях от брега на Ялта. В мрежата в тази връзка се появиха много мемета с Подоляк, който не се е появил на мястото.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук