През изминалото денонощие украинските сили за отбрана са унищожили команден пункт на руските сили, зенитно-ракетен комплекс и склад за горивно-смазочни материали. 

Това съобщи сутринта на 5 февруари Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в свое резюме във Фейсбук. В доклада се отбелязва, че през последното денонощие украинската авиация е нанесла пет удара по райони с концентрация на личен състав и военна техника на окупаторите, както и два удара по зенитно-ракетни комплекси, пише УНИАН.

„През изминалото денонощие подразделения на ракетните войски и артилерията на Силите за отбрана на Украйна поразиха команден пункт, три района с концентрация на жива сила на противника, зенитно-ракетен комплекс и склад за ГСМ“, се казва в доклада. 

Сутринта на 5 февруари Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна обяви, че усилията на противника са насочени към провеждане на настъпателни операции в редица направления – Авдеевка, Лиман, Новопавловск и Бахмут. Украински войници са отразили вражески атаки край девет населени места. По-конкретно битка се е провела в района на Бахмут.

По време на настъпателни действия руските сили понесли значителни загуби. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук