40-годишен жител на Австралия от щата Куинсланд спечели от лотарията 993 хиляди австралийски долара. Но когато той вече празнувал печалбата си, позвънили му от офиса на организаторите на лотарията и му съобщили, че голямата му сума се е удвоила, защото късметлията случайно е купил два билета и е написал еднакви цифри в тях.

"По дяволите! Две печалби? Две?!? О, Боже, имам двойна печалба! Приятелю, ти се шегуваш, ти се шегуваш! ", крещял австралиецът в телефона, изпълнен с бурни емоции, съобщава News.com

Австралиецът разказва, че понякога всъщност купува билети два пъти в рамките на една седмица. Но тук той просто направил грешка, като написал любимите си цифри в двата билета в един и същи ден. И тази грешка му донесла богатство.

"Аз съм суеверен. И в продължение на много години използвам именно тези числа - любимите ми. И накрая проработи. Но два пъти! Не мога да повярвам! Това променя всичко. Ще напусна работата си. Ще плача! И тогава ще се обадя на майка и татко. С тези пари мога да направя много неща и за тях ", цитира изданието австралиеца, който иска да остане анонимен.

Превод и редакция: БЛИЦ