Американският сенатор Линдзи Греъм по време на среща с украинския президент Володимир Зеленски в Киев заяви, че руснаците умират, и това са най-добре похарчените от САЩ пари.

Това показва видео, разпространено от украинската президентска канцелария, предава The Sun.

Преговорите в Киев между Зеленски и републиканския сенатор от Южна Каролина се проведоха в петък, като по време на срещата Зеленски благодари на Греъм за приноса му за укрепване на отбранителната способност на украинската армия.

Вижда как Греъм се обръща към Зеленски с думите "бъдете свободни или умрете". След което отбелязва, че "руснаците умират, а това са най-добре похарчените някога пари", на което украинският президент отговаря с горещи благодарности.

 

 

Ако Съединените щати не успеят да подкрепят достатъчно Украйна във войната срещу Русия, това ще изпрати сигнал на Китай, че може да превземе Тайван, каза още американският сенатор.

След срещата Греъм заяви пред журналисти, че президентът на САЩ Джо Байдън трябва да изпрати още оръжия в Украйна, в допълнение към вече предоставените оръжия и военна техника за над 35 милиарда долара.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук