Думите на председателя на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Марк Мили за невъзможността на скорошно връщане на всички украински територии в границите от 1991 г. са първата стъпка към разбирането на реалността.

Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за руската национална телевизия, фрагмент от което журналистът Павел Зарубин публикува в неделя в канала си в Телеграм.

Пенгатонът задължи Киев да не използва US оръжие за нападение срещу Русия ВИДЕО

"Току-що чух речта на генерал Мили, в която за първи път от устата на американско официално лице, много внимателно, беше казано нещо, което не е безпрекословна подкрепа за така наречената мирна формула на Зеленски", посочи Лавров. 

Той заяви, че очевидно Украйна не може да очаква в обозримо бъдеще да си върне всички територии в границите от 1991 г., което по неговите думи е стъпка напред в разбирането на реалността на място.

На 25 май имаше пресконференция след редовна среща на многонационалната група, създадена от Запада за координиране на доставките на оръжия за Украйна, където Мили предположи, че Украйна няма да може да върне с военни средства изгубените територии, които смята за свои в близкото бъдеще.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук