„Най-смъртоносният пилот на F-16“ на американската авиация, подполковник в оставка Дан Хамптън (позивна Two Dogs), нарече руските изтребители Су-35 „боклук“, анализирайки техните възможности в случай на битка с американски F-16.

Су-35 е като типичен руски автомобил, каза Хамптън в интервю за Гласът на Америка. "Те го рисуват красиво, слагат всякакви готини звезди и всичко останало. Но дълбоко в себе си това не е много добър самолет. Изглежда добре на авиошоу, но моето лично мнение е, че е боклук", каза топ лидерът на американските военновъздушни сили, пише УНИАН.

„Радарът AESA е усъвършенстван радар с електронна сканираща система (активна фазирана решетка), който е с 30 години пред радара, който е на Су-35. Освен това Су-35 е много голям. Има два двигателя. Двигателите пушат. Лесно е. Вижте, лесно е да го засечете на радара и да го стреляте с ракета с голям обсег. И ако се доближите до него, той ще бъде видим на 10 мили, преди да ви види, ако някога влезете в близък въздушен бой “, обясни Хамптън.

Другите системи на борда на Су-35 също са типичен руски маркетинг, за който казват, че е несравним с нито един от западните аналози.

"Но ако го погледнете отблизо, те всъщност са лесни за заглушаване, което ние използваме широко и нашите съюзници, с които работим, ги обучаваме и им даваме същото оборудване. Електронното заглушаване е много голяма работа. Нашите самолети са повече Не бих заложил в битка на Су-35 или какъвто и да е самолет руско производство“, каза пилотът.

Известно е, че Иран се съгласи да закупи изтребители Су-35. Според високопоставени служители Техеран е стигнал до извода, че този тип самолет е доста подходящ за техните войски. В същото време Су-35 многократно попада под обстрел от въоръжените сили на Украйна на фронта.

Су-35 е просто модернизация на съветския Су-27, който е създаден през 70-те години като отговор на американския F-15.

Те се различават от основните с подвижен вектор на тягата, който ви позволява да увеличите маневреността, цифрова система за управление и увеличена тяга.

Що се отнася до електрониката, Су-35 е само пряко доказателство за важността на пълното технологично ембарго на Руската федерация. В крайна сметка цялата бордова електроника е изградена на чужда елементна база.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук