Полицията в Тайланд арестува 14-годишно момче, след като то откри стрелба в луксозен мол в Банкок. Това съобщават световните медии.

Най-малко двама души са починали, а петима други са ранени.

Свидетели разказват за шокирани тълпи от хора да бягат през изходите на мол „Сиам Парагон“ в централната част на града.

Според местни медии задържаният има психични проблеми. Той е задържан в рамките на час след началото на стрелбата и е отведен в близката болница за преглед и разпити от полицията.

Свидетели на стрелбата описаха хаотичните сцени в мола. Служители в магазините и купувачи се опитаха да избягат от мястото.

Видяхме всички хора да тичат, не знаехме какво се случва. Тръгнахме след тях и чухме няколко изстрела. Около 6-7, може би. Блокирахме вратата на магазина на излизане“, разказва Шир Яхав на 26 години.

По време на стрелбата молът е бил изключително пълен, тъй като навън валяло порой.

Местните власти не съобщиха откъде непълнолетният стрелец се е сдобил с оръжието си. Притежанието на огнестрелни оръжия в Тайланд е значително по-високо в сравнение с други азиатски страни.

Според данни от 2017 г. повече от 10,3 млн. цивилни в Тайланд притежават оръжия, което означава, че на около 100 души се падат 15. Въпреки това масовите стрелби в страната са рядкост.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук