Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров обяви готовността на чеченските бойци да изпълняват бойни задачи, аргументирайки се, че общият брой на чеченските военни в батальони и полкове на правоприлагащите органи е повече от 70 хиляди души.

"Това са цели три армии!", подчерта Кадиров.

Ръководителят на Чечня подчерта, че всички тези части са преминали подготовка в Руския университет за спецназ, който се намира в републиката, а също така са оборудвани с най-новата военна техника и са обучени да използват различни видове оръжия.

"Бойците са готови да изпълнят всяка заповед на Върховния главнокомандващ (б.ред. - Путин) в интерес на защитата на руската държава и нейните граждани", посочи Кадиров.

ВИДЕО от войната: Спецсили унищожиха руски предатели край Шебекино

Също така, той изрази готовност да изпрати чеченски части в Белгородска област. По неговите думи това би било добро решение, предвид настоящата ситуация. "Ние сме готови и чакаме заповедта",  завърши речта си ръководителят на Чеченската република.

Към момента няма официални коментари относно изявлението на Кадиров.

 

 

Дъжд от артилерийски огън се изсипва в Белгородска област

Според ръководителя на Шебекинския район, въоръжените сили на Украйна са изстреляли повече от 70 снаряда от РСЗО "Град" по Новая Таволжанка и повече от 15 снаряда от стволна артилерийска система по град Шебекино.

Тази информация беше оповестена по време на оперативно съвещание. Отбелязва се, че артилерийската атака е продължила до 8:30 сутринта. Въпреки че няма точна информация за възможни жертви и щети от експлозиите, специалисти работят и оценяват мащаба на случилото се.

 

 

Подобен мощен обстрел е един от най-активните в последно време. Използваните за обстрел реактивни системи за залпов огън "Град" имат голяма разрушителна мощ и могат да причинят значителни щети на гражданската инфраструктура и жилищните райони.

Това не е първият път, когато жители на градове в Белгородска област стават свидетели на артилерийски обстрел. Тази атака обаче се отличава с особената си сила и броя на изстреляните снаряди.

Според ръководителя на района Шебекински, те продължават да работят в тясно сътрудничество с военните и правоохранителните органи, както и с местните власти и лицата за първа помощ, за да гарантират безопасността на населението в района на обстрела.

Превод и редакция: БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук