По подобие на бензина и музиката ще се продава „наливно“ чрез помпи, съобщи вестник „Република“. През 2009 година в Парма ще стартират първите mp3 "on the road". От тях ще може да се „налива“ музика гратис или срещу 1,19 евро.
Помпите за музика ще бъдат разположени в банки, в чакалните на летищата, в коридорите на кината. Всеки желаещ ще може да си източи музика и да си я съхрани с помощта на своето usb. На практика помпите за музика са огромни компютри с дизайн, наподобяващ бензиновите помпи от 50-те години. Те се наричат Prefueled Tank.
Лансирането на помпите в Северна Италия ще стане успоредно с това в Австралия и Южна Африка. Всеки желаещ ще може да качи в помпите и своите песни и парчета и да ги лансира по този начин.
Идеята за музикалните помпи идва от скандинавските страни и се реализира под контрола на големите звукозаписни компании. Продавайки музика на ниски цени или предлагайки я гратис, те ще се опитат да се справят с музикалното пиратство.
Онзи, който вземе под аренда дадена помпа за музика, ще печели не толкова от процента продадени песни, колкото от реклама. В „корема“ на помпата ще има светещ екран 32 инча, който ще предава рекламни клипове и надписи.
Близо 100 музикални помпи ще бъдат поставени в началото на 2009 в Парма и други северноиталиански градове. /Pronto Sofia