Руският публицист и политолог Андрей Пионтковски коментира скандалния пост на Илън Мъск, публикуван в неговия Twitter. Според експерта това не е минало без „грижовната ръка на КГБ“.

Пионтковски сподели мнението си в разговор с правозащитника Марк Фейгин.

Според политолога Мъск едва ли е написал сам, че Крим е бил прехвърлен на Украйна уж „по погрешка“ на Хрушчов. Такива формулировки използват руснаците, но на Запад никой не им вярва, предава УНИАН.

„Ушите стърчат там! Е, слушайте, това е брилянтен южноафрикански инженер, откъде знае такава терминология? Вероятно са го учили в Южна Африка като дете... Никой американски политолог няма да приеме този жаргон...", отбеляза Пионтковски.

Политологът също отбеляза, че целият пост може да е написан от руските специални служби. Всичко това беше направено, за да се опитаме да спрем САЩ и други страни, които активно помагат на Украйна в борбата с руската агресия.

"Целият този текст е написан от някаква грижовна ръка... Просто мирише на текстове в стил КГБ... Текстът е с цел да създаде някакво впечатление в Америка", добави експертът.

Припомняме, че на 3 октомври американският милиардер, ръководител на SpaceX Илон Мъск предложи да се сложи край на руско-украинската война, като се даде част от украинската територия на Русия. Постът на Мъск предизвика вълна от критики. След това той реши да се оправдае за скандалния "мирен" план и обяви, че подкрепя Украйна. 

Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук