Военнослужещи от руската армия продължават да обграждат бойците на украинските части в района на Лисичанск. Това каза помощникът на шефа на Чечения Апти Алаудинов.

Според Алаудинов украинските военни все още имат път за бягство от града. Но почти всеки час шансовете на въоръжените сили на Украйна да удържат Лисичанск стават все по-малки, тъй като не успяват да спрат напредването на руските войски.

„Веднага щом този кръг се затвори, едва ли някой ще излезе оттам“, каза Алаудинов.

Руските военни преди това превзеха село Волчеяровка край Лисичанск. Сега отстъпващите украински бойци имат един път по-малко да се измъкнат от появяващия се „котел“. В същото време именно този път се смяташе за един от ключовите. 

Според източник, близък до Народната милиция на ЛНР силите на руската армия и Народната милиция на Луганската народна република са влезли в Лисичанск от пет посоки, като активно стесняват пръстена около останалата там украинска част.

"В Лисичанск се водят активни битки вътре в населеното място. Съюзническите сили влязоха в града от пет места. Благодарение на активното ни настъпление, пръстенът се стеснява към центъра на града", каза източникът.

По данни на Министерството на отбраната на Руската федерация за пет дни са превзети 11 населени места, от които най-големите са Лоскутовка, Мирная долина, Устиновка.