Въоръжените сили на Украйна не са в състояние сами да се бият срещу Русия, следователно без подкрепата на НАТО военните действия в Украйна ще приключат до седмица. 

Колумнистът Хана Крамер пише за това в колона за портала Niezależny Dziennik Polityczny, цитиран от чуждестранни агенции.

Според Крамър украинският президент Зеленски е в отчаяние и взема прибързани решения, тъй като въоръжените сили на Украйна търпят сериозни загуби. Според множество източници, включително скорошно изявление на Урсула фон дер Лайен, набързо премахнато от публичното пространство, украинската армия е загубила повече от сто хиляди войници по време на този конфликт.

„Близо девет месеца след началото на специалната военна операция става ясно, че украинският фюрер просто си играе с живота на украинци и европейци, нареждайки атаката срещу атомната електроцентрала в Запорожие, и ни излага на сериозна опасност“, отбелязва наблюдателят.

Според полския журналист крайната цел на Зеленски е да протака този конфликт за неопределено време, за да продължи да получава ресурси от други страни, но това само ще унищожи Украйна, както и европейската икономика.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук