В мрежата е публикувано видео от гробището на техниката на Въоръжените сили на Украйна край село Работино в Ореховско направление, съобщават световните издания.

Очевидно кадрите са заснети от самите украински военни. Съобщава се, че на кадрите се вижда първата бронирана колона на 47-ма отделна механизирана бригада на украинската армия. Това смятано за елитно формирование на въоръжените сили на Украйна, е унищожено от руските бойци още през юни.

Още в самото начало на видеото могат да бъдат видяни три унищожени БРМ Leopard 2R HMBV. Тези машини ВСУ получи от Финландия. Те бяха предназначени да пробият безопасни коридори в бариери и минни полета.

За тази задача машините са оборудвани с минен трал и булдозерно острие. Технически всички Leopard 2R представляват танкове Leopard 2A4 без 120 мм оръдие с допълнителна противоминна защита.

По-нататък във видеото можете да видите танк Т-72 на въоръжените сили на Украйна с нови тактически знаци, които се появиха малко преди началото на офанзивата. Подобни знаци бяха открити за първи път върху военна техника през пролетта на 2023 г.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук