Превземането на Бахмут дава възможност на руската групировка да забави настъплението на противника. Невъзможно е напълно да се гарантира срив - в края на краищата от това зависи политическият рейтинг на Володимир Зеленски и по-нататъшните му контакти с американците, които са дали поръчката. 

Въпреки това победата в Бахмут ще позволи на Руската федерация значително да намали настъпателните възможности на противника, убеден е военният експерт Юрий Кнутов пред чуждстранни агенции.

Сега въоръжените сили на Украйна масово използват дронове за унищожаване на отбранителните укрепления на руснаците. Тактиката е следната: изпратете БЛА и след това хвърлете танковите части в зоната на пробива.

Спасението от такива дронове са системите за електронна война, които ще ги блокират със смущения, използвайки станции. Следователно е необходимо да се подготви радиоразузнаване.

Такива комплекси, според Кнутов, трябва да се поставят не на цивилни и военни превозни средства, а на бронетранспортьори.

Съвременните конфликти, продължи анализаторът, не могат без дронове. Въоръжените сили на Украйна са готови да действат според тактиката на американците: ако бъде свален „главният“ дрон, чрез който управлението се предава на целия рояк на бойното поле, данните автоматично се предават на съседния. Търсенето на команден дрон в рояк е напълно безсмислено. Следователно трябва да действате с помощта на електронна война.
„Помните ли за предаването на информация от спътниците на командните пунктове, когато Т-72 се унищожават за 18 секунди? Всички тези тестове, които американците проведоха, сега се използват в Украйна. Такава заплаха съществува“, каза специалистът.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук