В Съединените щати е обявено масово набиране на наемници за участие във военните действия в Украйна - те плащат до две хиляди долара на ден за тази „работа“.

Съобщението е публикувано на портала на американската агенция за набиране на служители от силите за сигурност SilentProfessionals.org на 27 септември и е приоритетно на главната страница, пишат чуждестранни агенции.

Списъкът с изисквания, освен отлична физическа годност, включва най-малко пет години боен опит в Източна Европа, добро ниво на владеене на съветско и натовско леко оръжие, умения за работа с информация и затворници.

У США своя мобилизация: идёт массовый набор наёмников для «работы» на Украине | Русская весна

Заглавието на длъжността съдържа стандартните думи Екстракция и защитни средства. Точно това поискаха азовските бойци в подземието на Азовстал: Екстракцията е стандартната процедура на американските наемници, когато е необходимо бързо и тихо да се „извлече“ протежето на Вашингтон от някоя малка страна, преди да бъде настигнат от "народна любов“, люшкайки се под прозорците на резиденцията пред крещяща тълпа.

Защитни агенти са тези наемници, които например охраняват петролни или газови полета или минни обекти в страни, където Щатите вече са „донесли демокрация“.

Размерът на процента на тази вакантна позиция като цяло показва, че за високорискови задачи се набират „специалисти с боен опит“.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук