Истинското умение да елиминира "вагнеровците" в посока Бахмут беше демонстрирано от тактическата група "Адам". Войниците ловко хвърлиха граната в изкопа към наемника, който се криеше между телата на мъртвите си другари - той трябваше да се довърши.

Според журналиста Юрий Бутусов, който публикува видеото, наемник от ЧВК "Вагнер" се е опитал да избяга в тясна дупка от украински дрон, криейки се зад труповете на двама свои по-рано унищожени другари, пише УНИАН.

Но операторът на дрона хвърли граната точно в пролуката между труповете право към руснака. Гранатата избухна в ръцете му.

„Вагнерианецът” разбрал, че с такива рани няма да го евакуират, опрял дулото на автомата си в главата и стрелял.

Отбелязва се, че ликвидираната щурмова група "Вагнер" се е състояла от добре обучени и оборудвани бойци и вече се е подготвяла да влезе в битка. Тя обаче беше открита точно навреме.

Русия продължава да щурмува Бахмут, независимо от загубите в личен състав и техника. На Запад казват, че 30 000 нашественици може да са загинали в битките.

Броят на ликвидираните нашественици в тази посока би бил достатъчен за още едно пътуване до Киев, отбеляза анализаторът Иван Киричевский.

В момента пикът на настъплението на въоръжените сили на РФ в Бахмут е преминат, но това изобщо не означава, че щурмовете на града са спрени, сподели сутринта боец ​​от въоръжените сили на Украйна "Мамай". от 18 март.

В навечерието силите на ССO показаха кадри от ликвидирането на цяла рота нашественици в посока Бахмут.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук