Безполезните опити на украинската армия да свали "Калибър" с картечници са заснети на видео.

Видеозапис показва един от масираните ракетни удари на Русия по украински военни цели. Ударът се нанася с крилати ракети "Калибър" на територията на военно летище, вероятно с цел изваждане от строя на пистата. Тук са разположени и позициите на украинските военни, които се опитват да свалят поне една ракета, изстреляна по военно летище. Въпреки това, съдейки по видеозаписите, въпреки стотиците изстреляни изстрели, нито една от ракетите не е била успешно свалена, пишат чужди агенции.

На видеозаписите се вижда, че украинските военни вече са получили информация за приближаване на ракети за удари. Командата за откриване на огън се дава от оператора. Но въпреки факта, че ракетите летят на височина само от няколкостотин метра, въоръжените сили на Украйна не успяха да свалят нито една от тях. Това още веднъж подчертава безполезността на опитите за отразяване на удари с тактически ракетни оръжия с помощта на конвенционално стрелково оръжие.

По предварителни данни видеозаписът е заснет още през 2022 г., когато Украйна все още продължаваше открито да използва военни летища за полетите на своите самолети.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук