Групата специални сили на ДШВ на Въоръжените сили на Украйна щурмува позициите на нашествениците в района на Бахмут, като по време на щурма бе ранен командирът на частта.

Украинският войник в района на Бахмут близо до Часовой Яр, въпреки че беше ранен в главата, продължи битката и излезе победител. Видео е публикувано на страницата във Фейсбук на 71-ва егерска бригада от Десантно-щурмовите войски на Въоръжените сили на Украйна.

"Командирът на групата на специалните сили Петър веднага след като даде коментар, замина за бойните позиции. И по време на нападението той получи рана на главата, но продължи да унищожава нашествениците - хвърли две гранати във вражеската землянка и откри огън от стрелково оръжие “, се казва в съобщението, цитирано от Фокус.

След превземането на позициите украинските войници откриха ранен украински защитник в мазето. Той прекарал там 42 дни и бил изключително недохранен поради глад. Боецът отслабнал наполовина, тъй като ял трохи и пил антифриз вместо вода.

Бойците на GNSU в Бахмут забавиха нашествениците и бяха смутени от странното им "братство". По време на битката те ограбили своите мъртви и ранени колеги.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук