В интернет се появиха първите сателитни снимки на последствията от атаката срещу командния пункт на руския Черноморски флот край село Верхнесадовое в окупирания Крим.

Нови сателитни снимки от Planet Labs, публикувани от проекта Schemes за 21 септември, показват, че поне една сграда е повредена в района в резултат на експлозиите от 20 септември, част от която е разрушена,  пише УНИАН.

Според картата на военните обекти там се намира 744-ти комуникационен център на командването на Черноморския флот на Русия.

На 20 септември сутринта във временно окупирания Крим избухнаха няколко експлозии. Тогава стана известно, че те са резултат от успешен удар по командния пункт на руския Черноморски флот край Верхнесадовой, недалеч от Севастопол.

Както съобщи Defense Express, става дума за защитен резервен команден пункт на руския Черноморски флот. Този команден пункт е създаден още по съветско време, а по време на анексирането на Крим през 2014 г. той беше един от първите, които бяха превзети. Следователно украинските военни са били добре запознати с него.

Източник на УНИАН в СБУ съобщи, че украинският ракетен удар по руска военна база край село Верхнесадово, недалеч от окупирания Севастопол, е бил успешен – ракетите са поразили целта и са унищожили обекта. Това беше съвместна специална операция на Службата за сигурност на Украйна, Военновъздушните сили на Въоръжените сили на Украйна и ВМС на Украйна.


Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук