Украински войници от бойната група М2 унищожиха руски танк с помощта на безпилотни летателни апарати. 

Съответните видеоклипове бяха публикувани от производителите и доставчиците на FPV дронове "Squadron" в техния канал Telegram в четвъртък, 21 септември, пише Фокус.

Във видеото безпилотен самолет-камикадзе, защитен от разузнавателен дрон, лети към целта си - танк на руските въоръжени сили. 

Бронираната техника на окупаторите се движи по протрита от други превозни средства коловоз. Операторът на БПЛА изпрати дрон към танка, който удари танка в момента, когато той влезе в малка площадка. А разузнавателен дрон заснема от птичи поглед как по корпуса на танка избухва пожар и за секунди той е покрит с гъст сив дим.

"Още един дрон камикадзе от нашата поточна линия участва в неутрализирането на вражески отломки. Както можете да видите, той хвана нашествениците в крачка", подписаха видеото производителите на дронове.

Съдейки по емоджито, изобразяващо глава на кон, което разработчиците са включили в съобщението си, може да се предположи, че по време на унищожаването на руския танк военните са използвали дрона Pegas FPV.

На 15 септември безпилотен самолет на украинските въоръжени сили унищожи руски танк за $3 млн. Бронетехниката на руснаците беше скрита в десанта. Именно там операторът на дрона изпрати атакуващия дрон. БПЛА точно порази целта си, удряйки Т-52 в уязвима зона - под купола. Танкът се запалва и няколко секунди по-късно боеприпасите му започват да детонират.

Безпилотните самолети на украинските въоръжени сили се справиха с „призрачния ездач“ и „хробак“ и удариха танковете на руските въоръжени сили. Един от танковете, който беше унищожен едва след третото попадение на дрон, струва на руската армия 3 милиона долара.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук