Кремъл трябва да "унищожи" Великобритания, заяви пред чужди агенции депутатът и военачалник Андрей Гурулев. 

Фрагмент от предаването, в което той избухна в яростна тирада срещу Запада, беше публикуван в Twitter от журналиста на BBC Франсис Скар и цитиран от украинския Фокус.

Депутатът каза, че в Киев няма режим, а "режимът е във Вашингтон".

„Режимът е във Вашингтон, но в Киев е така, мръсници, които бяха ритнати в задника, те избягаха там. Русия е единствената страна, която може да създаде заплаха за цялата територия на Съединените щати, единствена в света“, каза той.

Според Гурулев, ако някой си мисли, че всичко ще свърши в Украйна, той е твърде наивен.

 

 

„Вашингтонският регионален комитет ще набута всички в тази война, само за да навреди на Русия“, каза той и също така предложи „разрушаването на Великобритания веднага, без да се използва стратегическият ядрен потенциал“.

Депутатът уточни още, че радикалните мерки са добри, когато има достатъчно от всичко, а неподготвеното настъпление заплашва с катастрофа.

Според него военно-промишленият комплекс първо трябва да работи напълно, а след това военните ще си свършат работата.

В Руската федерация заплашиха да отровят британския министър на отбраната Джеймс Клевърли. Водещият на RosTV припомни отравянето на Юлия и Сергей Скрипал, организирано от агентите на ГРУ „Петров и Боширов“ през 2018 г.

Също така беше съобщено, че руските отбранителни заводи работят с максимално натоварване. Руският премиер Михаил Мишустин също каза, че успоредно с това се подобряват оръжията и техниката.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук