Екипажи на реактивни системи за залпова стрелба "Град" на Западния военен окръг унищожават техниката и живата сила на бойците на ВСУ, потискат командните пунктове и унищожават маскираните укрепления на противника. 

Кадрите от работата на руските военнослужещи бяха споделени в Министерството на отбраната, пишат чуждестранни издания.

Екипажите на РСЗО дежурят денонощно. От тях се изисква да бъдат максимално концентрирани и отзивчиви. Често се налага да се стреля в условията на контрабатарейна битка.

"Винаги работим по предварително зададени цели. Нашите командири ни дават координати, ние ги отработваме. Всичко става навреме, без да бързаме. Успяваме. Движенията са добре отработени, екипажът е добре координиран", казва водачът на военния автомобил с позивна Север.

Руските „Абитуриенти“ се придържат към тактиката на въртележката. Същността й се състои в едновременното използване на три батерии наведнъж. Всяка има свои задачи: докато първият тръгва към позицията, вторият вече презарежда, а третият е на път към друга огнева позиция.

"Основното нещо е мобилността и подготовката. Няма победа без подготовка. Следователно висококачественото обучение, развитието на уменията, това, струва ми се, е ключът към бъдещата победа", добавя старши офицер на батерията с призива знак Черешня.

Честите промени на позицията и активното зареждане ви позволяват да нанесете максимални щети на украинците. В същото време си избягва насоченият огън на тяхната артилерия.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук