Тази сутрин украинските въоръжени сили атакуваха щаба на руските окупатори във временно превзетия от Руската федерация Мелитопол, Запорожка област, пише УНИАН.

Украинските защитници атакуваха вражеския обект около 7:00 часа. Ударът е бил успешен, съобщи Дирекцията за стратегически комуникации на украинските въоръжени сили.

„Около 7 часа въоръжените сили на Украйна нанесоха успешен удар по щаба на окупантите в района на временно окупирания Мелитопол“, се казва в съобщението.

StratCom публикува и видео, което показва, че руската противовъздушна отбрана се опитва да свали ракети, но те все пак достигат целта си.

Както УНИАН съобщи, тази сутрин кметът на Мелитопол Иван Федоров каза, че в града са се чули няколко експлозии наведнъж - повече от пет. Според него руското "певео" няма време да работи.

Федоров уточни, че най-силно взривовете са били чути от местните жители в района на Автоцветлит.

Впоследствие руснаците заявиха, че Мелитопол е „под охрана“ и всички звуци, които жителите на града чуват, уж са дело на противовъздушната отбрана.

Сега украинските военни продължават да напредват в няколко направления на фронта. По-специално става дума за посоката на Мелитопол. Там, според Генералния щаб на украинските въоръжени сили, украинските военни продължават да държат заети преди това позиции и да изтощават руснаците. Освен това украинските сили за отбрана нанасят значителни загуби в жива сила и техника на руските окупационни войски.


Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук