На фона на опитите на украинските военни да засилят групировката на своите войски в едно от направленията на фронта, допълнителни сили на украинската армия в състав около 20 души бяха дислоцирани на вече съществуващите позиции на украинската армия на територията на малко населено място. 

Подкрепленията обаче продължиха само около 30 секунди от момента, в който пристигнаха в опорния пункт на украинската армия, след което той беше унищожен от високоточно насочване.

На видеозаписи, заснети от украинските военни, можете да видите как армейски камион се приближава към крепостта на Въоръжените сили на Украйна и украинските военни го разтоварват. Последните заемат една от изоставените жилищни сгради, но само за няколко секунди върху него се нанася мощен удар с регулируеми боеприпаси, като по този начин елиминира военния персонал.

Експертите наричат ​​този случай уникален, тъй като до момента не е регистрирано по-бързо ликвидиране на украински сили. Трябва да се отбележи, че ударът не е нанесен на камиона - руските военни изчакали, докато украинските подкрепления заемат укрепената позиция. 

Това не изключва възможността в действителност броят на убитите украински войници да е голям, тъй като вътре може да е имало и други части на украинската армия.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук