За ефективна борба с руските окупатори въоръжените сили на Украйна използват различни трикове. В курса са включени домашно направени изобретения, които помагат да се унищожи врага, пише УНИАН.

В официалния Telegram канал на Стратегическото командване на Въоръжените сили на Украйна беше публикувана селекция от сложни технически решения на украинските защитници.

Първи в списъка е безпилотният самолет Жебрак, който се изстрелва от ръцете и, както изглежда, извършва разузнаване на района. Следва бомбардировъчен дрон с четири витла и устройство за изхвърляне на няколко снаряда едновременно върху главите на нашествениците.
На трето място във видеото е показано украинско бъги, компактно превозно средство за придвижване по пресечен терен. И тогава се демонстрира самоделна ракетна система с многократно изстрелване. За производството му е използвана ракетна установка от свален хеликоптер Ка-52, който е монтиран на пикап.

Видеото също така съдържа самоделни боеприпаси и дронове камикадзе, РСЗО "Ведьмак" и "азовская тачанка". Последната е пикап с монтиран СПГ.

Припомняме, че самоделната РСЗО от видеото не може да се нарече единичен феномен. През юни УНИАН писа за подобно изобретение - това е пикап с оръдие, което стреля със снаряди S-8.


Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук