Благодарение на развитите руски средства за разузнаване, въоръжените сили на Украйна не рискуват да съхраняват военната си техника на открито. 

След публикуването на един от видеозаписите, заснети в тунел в Западна Украйна, където се вижда конвой с военна техника, се появи информация, че украинските войски съхраняват под земята до 60-70% от доставената военна техника. 

Това се дължи на факта, че в такива условия е почти невъзможно да се открие, а ако бъде открито, ще бъде възможно да се унищожат такива подземни структури само с помощта на ядрено оръжие, пишат чуждите агенции.

Прави впечатление, че дори самолети и хеликоптери, които временно не се използват, се съхраняват в подземни убежища. Освен всичко друго, под земята се съхраняват стотици единици военна бронирана техника. По-притеснителното обаче е, че според редица данни военна техника на въоръжените сили на Украйна се съхранява дори в ядрени обекти, по които по понятни причини Русия няма да нанесе удар, тъй като това противоречи на целите на "специалната операция".

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук