Украинската армия загуби повече от 30 единици военна техника при пореден опит за атака на руски позиции край село Работино, Запорожка област. 

Това съобщават от Министерството на отбраната на Руската федерация, пишат чуждестранни агенции.

Според ведомството става дума за 22 унищожени танка и 10 бойни машини на пехотата. Освен това украинската армия загуби повече от 100 души личен състав.

Вчерашният опит за атака на Работино е най-мащабният в последно време. Украинските части са задействали над 30 единици военна техника. Те обаче така и не успяха да постигнат резултат.

Армейските хеликоптери и боеприпасите "Lancet" изиграха решаваща роля при отблъскването на атаката. Видеозапис на руски дронове камикадзе, удрящи украински танкове, вече беше публикуван в мрежата.

Те ясно показват мащаба на провала на въоръжените сили на Украйна. Няколко танка се движат по посока на руските позиции, но са атакувани от Ланцетите. 

На публикуваните кадри се вижда как след поражението на един от танковете екипажът се опитва да напусне горящата машена. Очевидно войниците, които са били вътре в танка, са получили сериозен удар от снаряд.

Трябва да се отбележи, че това далеч не е първата катастрофа на военна техника на Въоръжените сили на Украйна в Запорожка област. От началото на контранастъплението украинската армия вече е загубила няколкостотин единици танкове и бойни машини на пехотата.


Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук