При ракетен обстрел сградата на щаба на Черноморския флот на Руската федерация е пробита чак до сутерена.

До този извод стигнаха OSINT анализаторите на международната доброволческа общност InformNapalm. "Според нашата информация по време на ракетната атака щабът на руския Черноморски флот е бил ударен чак до сутерена, може би дори по-ниско. Все още не е известно кои офицери са били в щаба по това време", се казва в съобщението, цитирано от УНИАН.

На 20 септември Украйна нанесе успешен удар по резервния команден пункт на руския Черноморски флот, а сега и по самия щаб. Анализаторите предполагат, че руските сили могат да преместят фотоконтрола в Новоросийск или в резервен команден пункт, разположен на склона на планината Таргет.

„Известно е, че през 2020 г. руският Черноморски флот започна да възстановява част от изоставените от 90-те години на миналия век помещения на обект 221 „Нора“, бивш ЗКП на Черноморския флот на СССР. Но все още не е ясно до каква степен са успели да възстановят съоръжението и дали ще могат да преместят командването в тези помещения, но такава възможност съществува“, добавиха те.

Както УНИАН съобщи, днес в Севастопол е прозвучала тревога за въздушна атака. През деня руските сили блокираха Кримския мост и пуснаха димна завеса в залива, но скоро стана известно, че сградата на щаба е била ударена.

Руското министерство на отбраната съобщи, че е свалило пет ракети над града. В резултат на атаката срещу щаба един военнослужещ е изчезнал, но няма пострадали цивилни.

Сградата е продължила да гори като местните власти са казали, че събират части от „свалена ракета“ там.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук