Работата на снайперистите рядко попада на видео. Един от украинските бойци обаче е заснел как ликвидира руския окупатор с насочен изстрел в главата.

Видеото е публикувано в официалния Telegram канал на Стратегическото командване на Въоръжените сили на Украйна.

На кадрите можете да видите как снайперист наблюдава прозореца в жилищна сграда, където се намират враговете. Един от окупаторите се опита внимателно да погледне навън, за да оцени ситуацията. Отначало той постави само част от главата си под мерника, а след това реши да се огледа напълно.

В този момент снайперистът стреля. Моментът на удара на видеото беше тактично замазан, за да предпази зрителите от картината на кръвта. Във видеото обаче можете да видите как врагът падна след работата на украинския майстор.

Припомняме, че в края на юни УНИАН писа за това как снайперист от Силите за специални операции на Въоръжените сили на Украйна „прикрива“ група руски военни. Той изчака противниците да преминат през незащитени зони и откри огън.

А по свежи данни на Генералния щаб от момента на пълномащабното нахлуване на Руската федерация украинските защитници са ликвидирали 43 400 хиляди рашисти. В същото време медиите, позовавайки се на Пентагона, пишат за почти двойно повече.


Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук