Землянка с укриващите се там войници е била взривена от пряко попадение на противотанкова ракета.

Бронирана машина (предполага се бойна машина на пехотата) е била обстрелвана и е била извадена от строя. След това група военнослужещи се опитаха да се скрият в една от землянките, разположени на няколкостотин метра, но решението се оказа безполезно - точно изстреляна ракета от противотанкова ракетна система буквално разпръсна укритието в рамките на радиус от няколко десетки метра, пишат чуждите агенции.

В представения видеозапис, заснет от безпилотен летателен апарат, можете да видите как група военнослужещи се опитват да се скрият в землянка, проправят си път в нея на малки групи и стрелят по врага. Въпреки това, веднага щом военнослужещите стигнаха до убежището и започнаха да се защитават, противотанкова управляема ракета влетя в една от бойниците на землянката, буквално разкъсвайки полевото укрепление, лишавайки военнослужещите от възможността да се скрият там.

Съдейки по това колко сериозно е повредено полевото укритие, то не е бил правилно подсилено, тъй като в по-голямата част от случаите такива укрития могат да оцелеят няколко такива удара без сериозни последствия.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук